Melling – flere data hos NLS

FØLGENDE VERKER AV MELLING ER REGISTRERT HOS NLS

(Se forøvrig egen verkfortegnelse i bloggen)

Det interessante her er, og det var ukjent for undertegnede, at flere av Mellings verker er utgitt på Norges Blindeforbunds Trykkeri i Bergen. Og her dukker det opp et verk som jeg ikke har sett oppgitt i noen andre kilder, nemlig en Orgelimprovisasjon over “Herre Gud, ditt dyre navn og ære”. Listen er som følger:

Fedrelandssalme. Gud signe vårt dyre fedreland, for sang og piano. Tekst Elias Blix.

3 Pianostykker. Humoreske; Sommerfuglen; Erotikk.

Orgelimprovisasjon. “Herre Gud, ditt dyre navn og ære”.

Pianopieces. Op. 3. Sechs lyrische Stücke für pianoforte.

Tre sange.

3 thoughts on “Melling – flere data hos NLS

 1. Interessant å oppdage denne bloggen, Aage, eg skal prøve å følgje med. Det var (sjølvsagt) Elias Blix som fanga min (søkemotors) interesse. Handlar det her om ein originalkomposisjon av Melling, altså ein annan melodi enn “Den signede dag”, eller er dette eit arrangement?

 2. Hei Anders! Dette har jeg ikke funnet ut av enda. Jeg har ikke fått tak i komposisjonen enda, og det gjelder de fleste av Melliings verker. Er dette en originalkomposisjon med en annen melodi, er det jo av spesiell interesse. I min “innsamling” av verkene kan jeg nå godt prøve å prioritere denne, så får vi se.
  Ellers er jeg innom din fargerike blix-blogg flere ganger ukentlig. Det virker som et spennende og lovende prosjekt.
  aage

 3. Gode nyheter, Anders! Mellings melodi til Gud signe vårt dyre fedreland er egenkomponert, og dermed er den et alternativ til standardmelodien av Weyse. Melodien kan du finne i “Norges Melodier”, bind II, nr. 55. Her er den i vanlig klaverversjon med tekst. Har du ikke denne, kan jeg jeg faxe deg en kopi.
  Det som gjenstår å se er om Melling har arrangert melodien sin for solosang med klaver.
  aage

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s