Einar Melling – intro

Einar Melling.jpgI musikkhistorisk perspektiv er organisten og komponisten Einar Andreas Melling viet en beskjeden plass blant musikkhistoriske skribenter. Dette til tross for at han historisk sett har sin plass blant de dyktigste organister og orgelimprovisatører her til lands.

Melling ble født under materielt beskjedne kår i Lindås, nord for Bergen, i 1880. Som liten gutt pådro han seg en øyensykdom som førte til at han ble blind resten av sitt liv. Ved blindskolen (Gløshaugen og senere Klæbu), fikk han pianoundervisning og det viste seg straks at gutten hadde usedvanlige musikalske evner. Senere ble det studier i komposisjon, orgel og klaver i Leipzig og Berlin. Melling var også en fremragende pianist og holdt konserter i Skandinavia, samt London og Berlin.

Fremover vil jeg presentere flere detaljer fra Einar Mellings liv, og dessuten ta et mer eller mindre detaljert blikk på flere av hans komposisjoner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s