Melling og Lindås (1)

Einar Melling er altså født i 1880 i Lindås, Nordhordland, noen få mil nord for Bergen. I den eneste kilden jeg kjenner til, der Melling skriver om seg selv, innleder han med følgende: “Mine første aar tilbrakte jeg paa Lindaas hos mine pleieforeldre i meget smaa forhold”. Dette kan tyde på at Melling tidlig ble adoptert. Digitalarkivet har enda ikke lagt ut noe over døbte i Lindås i 1880. For å få flere detaljer her, blir altså kirkebøkene i Lindås det neste. Jeg finner ikke treff på andre i Lindås med navnet Melling i 1880. Men et søk på folketellingen i 1900 viser at det bor en ved navnet M. Melling i Finaas, som visstnok skal være i Bømlo-distriktet et sted. Han er ugift og født i Lindås i 1830. Det er ikke umulig at dette kan være Einar Mellings far. Men dette er så langt vanskelig å dokumentere.

2 thoughts on “Melling og Lindås (1)

  1. Se hva jeg fant i kirkeboka for Lindås, som – i hvert fall nå – ligger inne i Digitalarkivet:

    http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?show=222&uid=30873&urnread_imagesize=full&hode=nei&ls=1

    Helt nederst på side 217 kan vi lese at lille Einar Andreas var såkalt “uægte” (sågar understreket av presten – forferdelig betegnelse) barn av en eller annen slags (vanskelig skrift) “…betjent Haakon Johannesen og Jomfru Hanna Maria Magnussen, begge fra Bergen”. Han var født 16. januar, formodentlig i Bergen, og ble døpt i Lindås 30. mai 1880.

    Øyvin

  2. Hei Øyvin! Jeg kom selv over dette i kirkeboka for vel en uke siden, og svært så artig å finne det. Skal blogge om det når jeg får tolket dataene mer grundig. For 2 år siden, da jeg søkte nokså ivrig var det ikke lagt ut på nettet. Det er flere interessante data her. Skriften er noe vanskelig å tyde. Einar Andreas blir “satt bort” til pleieforeldre med navnet Melling eller Mellingen. Foreldrene er fra Bergen, ikke Lindås. Vi ser også at Einar er hjemme-døpt. Takk for responsen,- og ikke minst for annen info du har sendt på mail!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s